Caesarsalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet als allereerste een pannetje met water op het vuur, waar je de eieren in kunt gaan koken. Zodra het water kookt, leg je de eieren erin. Reken voor een zacht ei op 4-5 minuten, een halfhard ei 6-7 minuten en een hardgekookt ei 9-10 minuten. De tijd gaat in zodra het water met de eieren weer aan de kook is.
  2. Haal de bladeren los van de krop Romaine sla. Snijd deze vervolgens in repen.
  3. Nu gaan we eerst de dressing maken. Meng de eetlepel Worcestershire sauce met de eetlepel citroensap en een 3 eetlepels olijfolie. Hak vervolgens de knoflook en voeg deze toe aan de dressing. Voeg als laatste wat peper toe en meng het geheel tot een egale dressing.
  4. Schenk de dressing over de Romaine sla en hussel het geheel goed door elkaar. Het kan zijn dat je wat dressing over houdt.
  5. Verdeel het over twee borden. Strooi er de croutons overheen en schaaf wat Grana Padano kaas. Strooi ook de kaas over het gerecht.
  6. Tegen die tijd zijn de eieren ook gekookt. Haal ze uit de pan en laat ze even “schrikken” door ze af te spoelen met koud water. Pel de eieren en snijd ze door midden. Leg de delen bovenop de salade.
  7. Klaar is je traditionele Caesarsalade.
SupersnelGezond.nl