Dahl soep
Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten. De peulvruchten worden tot een soep gekookt.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Passieve Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Passieve Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
  • 225gram diepvries pompoenblokjes
  • 1theelepel Jonnie Boer Garam Masala
  • 7,5gram koriander
  • 265gram linzen
  • 1eetlepel olijfolie
  • 2stuks patak`s mini naan knoflook en koriander
  • 390gram tomatenblokjes met knoflook
  • 1stuk ui
  • 300ml water
  • 1beetje zout
Instructies
  1. Doe het water alvast in de waterkoker, op die manier gaat de bereiding van het geheel wat sneller.
  2. Verwarm de oven voor en verwarm de patak`s mini naan knoflook en koriander, zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Maak de ui schoon en snijd deze in halve maandjes.
  4. Doe olijfolie in een pan en voeg de ui toe.
  5. Fruit de ui kort.
  6. Voeg de Jonnie Boer Garam Masala kruiden toe en bak deze even mee.
  7. Voeg vervolgens de diepvries pompoenblokjes toe samen met de tomatenblokjes met knoflook en het water.
  8. Breng het geheel aan de kook.
  9. Blend het geheel tot een egale soep, zodra de pompoen zacht is geworden. Het duurt zo’n 12 minuten voordat de pompoen zacht is. Je kunt even wat anders gaan doen.
  10. Voeg erna de linzen toe. Uit blik zijn ze al gekookt, ze hoeven dus alleen maar even opgewarmd te worden.
  11. Hak de koriander fijn en voeg deze ook toe.
  12. Breng het geheel op smaak met zout.
  13. Verdeel de Dahl soep over de kommen.
  14. Klaar is de Dahl soep. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl