Eendenborstfilet met pittige salade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een kleine steelpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur.
  2. Start eerst met de eendenborstfilet. Snijd het vet in dunne reepjes.
  3. Draai de eendenborstfilet om en kruid die kant met wat komijnpoeder, peper en zout. Leg vervolgens de eendenborstfilet met de vetkant naar beneden in de pan. Gebruik geen vet. Gebruik daarom wel een goede pan. Het vet van de eendenborst is meer dan voldoende.
  4. Braad de eendenborstfilet zo’n 30 seconden op hoog vuur en zet daarna het vuur wat lager. Braad de eendenborstfilet vervolgens zo’n 6 minuten op halfhoog vuur. Eerst de kant met het vet.
  5. Draai de eendenborst daarna om en braad die kant nog zo’n 4 minuten, ook op halfhoog vuur. Het doel is een mooi rosé stukje vlees. De exacte braadtijd is afhankelijk van de dikte van de eendenborst.
  6. Zoals je ziet, heb je tussendoor erg veel wachttijd. Gebruik die wachttijd om alle groenten te snijden.
  7. Leg eerst de spinazie op de borden. Snijd vervolgens de komkommer en de paprika in kleine blokjes. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn en hak de munt en koriander. Doe dit alles in een grote kom.
  8. Maak de dressing door het limoensap te vermengen met de theelepel rauwe honing. Schenk deze vervolgens over de groenten en hussel het geheel goed door elkaar. Verdeel de groenten vervolgens over de borden.
  9. Haal de eendenborstfilet uit de pan en snijd deze in mooie dunne plakken. Verdeel het over de borden.
  10. Klaar is de eendenborstfilet met pittige salade.
SupersnelGezond.nl