Frisse salade met kerriedressing
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet een pan met een laagje water en een stoommand op het vuur. Doe de boontjes in de stoommand, zodra het water kookt. Ik heb in dit geval gekozen voor boontje die al schoongemaakt en gebroken zijn. Anders zou ik het gerecht niet binnen 15 minuten kunnen serveren.
  2. In het totaal moeten de boontjes 10 minuten stomen. Doe na 4 minuten de bloemkoolroosjes erbij. Die moeten in totaal 6 minuten meestomen.
  3. Verwarm alvast de oven voor in verband met het naanbrood.
  4. Maak dus direct de bloemkool schoon nadat je pan op het vuur hebt gezet. Doe vervolgens de bloemkool bij de boontjes. Let op de tijd, zodat de bloemkool ook nog 6 minuten gestoomd wordt en tegelijk klaar is met de boontjes.
  5. Nu is de oven ook wel voorverwarmd, dus kan het naanbrood er ook in. Bereid het volgens de verpakking.
  6. Snijd nu de rode paprika in dunne lang reepjes. Snijd vervolgens die lange reepjes weer doormidden.
  7. Zet een kleine steelpan op het vuur. Doe er de twee theelepels kerriepoeder in. Rooster het kerriepoeder ongeveer een minuut.
  8. Doe vier eetlepels limoensap, het limoenrasp en de 2 eetlepels olijfolie in een kom. Schep hier het kerriepoeder bij en breng het op smaak met wat peper en zout.
  9. Spoel nu de bloemkool en sperziebonen af. Zet even in een pan met koud water en laat ze goed afkoelen. Giet vervolgens het water af en doe de paprika en de kerriedressing bij de bloemkool en sperziebonen. Hussel het geheel goed.
  10. Verdeel het gerecht over twee borden en serveer het naanbrood bij. Klaar is de frisse salade met kerriedressing.
SupersnelGezond.nl