Gegrilde witlof met een creme van prei
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd als eerste het kontje en het loof van de prei af. Snijd de rest vervolgens in ringen en doe het in een pan. Schenk hier 250 ml heet water bij. Doe er een bouillon blokje bij. Of vervang het water en het bouillonblokje door 250 ml kant en klare bouillon.
  2. Schenk er vervolgens de 100 ml room bij. Zet het pannetje op hoog vuur. Laat het vervolgens ongeveer 9 minuten op het vuur staan.
  3. Zet nu een steelpannetje met een anti-aanbaklaag op het vuur en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Hier gaan we de blaadjes salie in frituren. Zodra de olie heet genoeg is kun je de blaadjes in de olie leggen. Wacht net zo lang totdat ze hard worden. Schep ze er voorzichtig uit en leg ze op een stukje keukenpapier. Dan lekken ze nog wat vet in het keuken papier.
  4. Pak nu een grillpan en zet die op hoog vuur. Snijd de witlof door de midden en grill de witlof vervolgens eerst op hoog vuur. Zodra je hoort dat de pan heet is, kun je het vuur omlaag draaien. Grill de witlof tot vlak voor het opdienen op laag vuur.
  5. Haal nu de prei van het vuur. Schenk eerst al het vocht uit de pan, maar bewaar het nog wel even. Doe dan de prei in een hoge brede beker, waarin je het geheel gemakkelijk kunt pureren zonder dat je hele keuken onder zit. Pureer de prei en schenk eventueel nog wat vocht terug om een mooi romig geheel te krijgen.
  6. Verdeel de creme van prei over de twee borden. Leg vervolgens de witlof op de creme van prei en leg de salie naast de witlof.
  7. De laatste paar blaadjes salie kun je verbrokkelen en over het gerecht strooien. Strooi vervolgens nog een beetje peper en zout over het gerecht.
SupersnelGezond.nl