Gehaktschotel met couscous van bloemkool
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Voor dit recept is een keukenmachine handig. Het kan ook zonder, maar de bloemkool tot couscous hakken met de hand, duurt waarschijnlijk te lang om het gehele recept binnen 15 minuten te kunnen bereiden.
  2. Ik kreeg laatst een tip. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een ouderwetse rasp om de bloemkool tot couscous te maken. Werkt top!
  3. Snijd de roosjes van de bloemkool los van de steel. Doe kleine beetjes in een keuken machine en hak het kort en voorzichtig tot kruimels. Als je het te lang in de keukenmachine doet, wordt het te fijn. Zet de couscous van bloemkool even apart.
  4. Snijd de paprika door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in blokjes. Snijd erna ook de halve courgette in blokjes. Laat deze nog even apart staan, los van de couscous van bloemkool.
  5. Hak nu een teentje knoflook fijn en zet een steelpan op het vuur. Doe hier een scheutje olie in en doe er het (lams)gehakt met de knoflook in. Rul het (lams)gehakt. Zodra het (lams)gehakt bijna bruin is kun je de groente toevoegen.
  6. Voeg de groente toe en bak het geheel nog 1 minuut. Breng het geheel op smaak door de gemalen komijn- en korianderzaad toe te voegen. Samen met wat peper en zout.
  7. Je kunt er voor kiezen om de couscous van bloemkool even kort mee te bakken. Ikzelf vind het lekkerder om het op mijn bord te mengen.
  8. Snijd de bosui in ringetjes en garneer het gerecht met de bosui.
  9. Verdeel de couscous van bloemkool over de twee borden en schep hierop het (lams)gehakt met de groente.
SupersnelGezond.nl