Gepocheerde zalm met broccoli
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Vul eerst een waterkoker met 1-1,5 liter water en breng het aan de kook.
  2. Snipper het sjalotje. Doe een eetlepel kokosolie in een pan en fruit de sjalotjes.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe op het moment dat de sjalotjes glazig worden.
  4. Voeg vervolgens de 2 eetlepels Worcestershiresaus, 1 eetlepel appelazijn, 1 eetlepel dragon toe en een paar druppels tabasco toe. Wees wel zuinig met de tabasco, het wordt snel te pittig. Breng de saus op smaak met wat peper en zout. Laat de saus een klein beetje indikken op laag vuur.
  5. Zet een pan met een stoommand en een laagje water op het vuur. Snijd de broccoli in stukken en leg het in de stoommand. Stoom de broccoli ongeveer 8-10 minuten. Prik aan het einde regelmatig in de broccoli om te bepalen wanneer deze goed gaar is. Ikzelf geef de voorkeur aan broccoli die nog wel wat knapperig is.
  6. Schenk het water uit de waterkoker in een pan. Het water is inmiddels al wat afgekoeld en dat is exact de bedoeling. Voeg het sap van een halve citroen toe en wat zout. Leg de zalm in het water en laat de zalm 5 minuten garen. Ik weet dat dit een aparte manier is, maar hiermee voorkom je dat je de zalm stuk kookt en toch mooi gaar wordt.
  7. Als je het in deze volgorde bereidt, is alles tegelijk gaar. Haal de zalm uit het water en verdeel het over de borden. Leg de broccoli ernaast en schep de saus eroverheen.
  8. Strooi nog een klein beetje peper en zout over de zalm en klaar is de gepocheerde zalm met broccoli.
  9. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl