Groene groenten met tahin dressing
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet een pan op het vuur met een laagje water. Hang hier de stoommand in.
  2. Snijd de roosjes los van de stronk broccoli. Doe deze als eerste in de stoommand. Leg hier de 200 gram gebroken sperziebonen bovenop. Strooi er vervolgens de 200 gram doperwten overheen. Leg als laatste de 200 gram peultjes er bovenop. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 8-10 minuten stomen.
  3. Ik was in dit geval heel lui. Ik heb alles bij elkaar gedaan. De volgorde is wel essentieel. Ik heb de groenten die het grootste en dikste zijn onderop gelegd en hetgeen dat het snelste gaart bovenop. Prik af en toe in de groenten om te testen of het voor jou gaar genoeg is. Ikzelf vind het het lekkerste als de groenten nog wel een beetje knapperig zijn.
  4. Maak vervolgens de dressing. Hak eerst de knoflook fijn en doe vervolgens alle ingrediƫnten in een kom:
  5. 2 eetlepels tahin 1 theelepel sojasaus 3 eetlepels water 1/2 theelepel honing 1 eetlepel appelazijn 1 teentje knoflook, fijngehakt beetje zout
  6. Mocht de dressing nog te dik zijn, dan kun je er altijd nog een klein beetje water bij doen.
  7. Hak als laatste de koriander in grove stukken. Haal de pan van het vuur en hussel de koriander door de groenten heen. Strooi er, indien gewenst, nog een klein beetje zout overheen. Verdeel het over de borden en schenk de dressing er overheen.
  8. Ikzelf serveer de rest van de dressing er los bij. Klaar zijn je groene groenten met tahin dressing.
SupersnelGezond.nl