Groene salade met avocado en quinoa
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Voor deze groene salade start je met de quinoa. Zoals aangegeven, is er ook quinoa die iets langer moet koken, waardoor je dit gerecht niet redt binnen de 15 minuten. Kijk dus even goed op de verpakking, hoe je de quinoa die jij hebt gekocht het beste kunt koken.
  2. Doe de veldsla in een hele grote kom of pan. Het is de bedoeling dat je de gehele salade straks nog even goed kunt husselen. Vandaar een hele grote kom of pan.
  3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd die twee helften ook weer door midden. Snijd die vier lange stukken vervolgens in dunne plakken. Doe de komkommer bij de veldsla.
  4. Snijd nu de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil. Zowel in de lengte, als in de breedte. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil. Op die manier heb je de avocado gelijk in blokjes. Zet deze even apart.
  5. Maak nu de dressing door de 2 eetlepels sesamzaad, de twee eetlepels sesamolie en de theelepel agavesiroop goed te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout.
  6. Voeg vervolgens de quinoa en de dressing toe aan de veldsla met de komkommer. Hussel het geheel goed door. Verdeel dit over de borden.
  7. Garneer het gerecht met de alfalfa en daar bovenop de blokjes avocado. Klaar is de groene salade met avocado en quinoa.
SupersnelGezond.nl