Kip-kerriesoep (licht gebonden)
Deze kip-kerriesoep (licht gebonden) is supersnel en supermakkelijk te bereiden. Naast dat het ook gezond is, smaakt het ook weer heerlijk! Echt weer supersnel gezond :-).
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 1stuk bouillonblokje
  • 250gram cannellinibonen
  • 1eetlepel kerriepoeder
  • 250gram kipdijfilet
  • 1eetlepel olijfolie
  • 1beetje peper
  • 1theelepel Provençaalse kruiden
  • 300gram soepgroente
  • 750ml water
  • 1beetje zout
Instructies
  1. Snijd de kip in kleine stukjes.
  2. Kruid de kip met een beetje peper en zout.
  3. Doe de olijfolie in de pan en braad de kip totdat deze lichtbruin wordt.
  4. Doe ondertussen warm water in een hoge kom en voeg de cannellinibonen en het bouillonblokje toe.
  5. Blend het geheel met een staafmixer.
  6. Voeg vervolgens de soepgroente toe aan de kip en bak deze kort mee.
  7. Voeg het papje van cannellinibonen toe en breng het aan de kook.
  8. Voeg de kerriepoeder en Provençaalse kruiden toe.
  9. Laat het geheel even kort doorkoken.
  10. Klaar is de kip-kerriesoep (licht gebonden). Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl