Komkommer zeewiersalade met grote garnalen
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Lepel de zaadlijst eruit. Snijd de komkommer vervolgens in plakjes en doe deze in een grote kom.
  2. Voeg de zeewiersalade toe. Hussel het geheel vervolgens goed door elkaar. Verdeel de komkommer en de zeewiersalade over de borden.
  3. Garneer de borden met de garnalen.
  4. Nu is het tijd voor de dressing. Ikzelf maak hem snel en simpel in een Magic Bullet (een kleine blender). Alle ingrediƫnten (sojasaus, vissaus, sjalot, knoflook en rode peper) erin en het geheel blenden tot een dressing.
  5. Je kunt hem ook met een staafmixer maken of simpelweg door de sjalot, rode peper en knoflook fijn te hakken en te vermengen met de sojasaus en de vissaus. Als je hem maakt door de sjalot, rode peper en knoflook fijn te hakken, dan is het wel lekkerder om de dressing even te laten staan. Dan mengen de smaken wat beter. Met een blender of staafmixer is dat niet nodig.
  6. Hoe je de dressing ook maakt, breng hem aan het einde op smaak met het sap van de limoen. Sprenkel de dressing over het gerecht. Klaar is de komkommer zeewiersalade met grote garnalen.
SupersnelGezond.nl