Lasagne zonder pasta
Porties Prep Tijd
2 personen 15minuten
Passieve Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 15minuten
Passieve Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. LET OP: dit lasagne recept is de uitzondering op de regel. Alle Supersnel Gezond recepten zijn binnen 15 minuten uit te serveren. Deze niet. De lasagne is niet binnen 15 minuten te bereiden, maar wel binnen 15 minuten voor te bereiden. Erna moet hij nog 45 minuten de oven in.
  2. Hoe maak je nu deze lasagne zonder pasta? Heel simpel. Eerst even de ricotta en courgette voorbereiden.
  3. Kluts het ei in een kom. Doe hier de ricotta bij samen met een eetlepel Italiaanse grove kruiden (heb je een molentje, dan kun je veel minder gebruiker). Voeg nog een klein beetje zout en peper toe. Roer het geheel goed door.
  4. Snijd vervolgens de courgette in dunne langwerpige plakken. Je kunt ze het beste snijden met een mandoline. Met een kaasschaaf kan ook. Dan worden de plakken wel iets te dun, maar kun je straks gewoon meerdere plakken op elkaar leggen.
  5. Kies een 2-persoons ovenschaal. Degene die ik zelf gebruik is 15 bij 19 cm (zie de foto).
  6. Maak in de ovenschaal laagjes van tomaat, courgette, prosciutto crudo, ricotta en weer tomaat, courgette, prosciutto crudo, ricotta, etc. Maak echt dunne laagjes, zodat je mooi uitkomt.
  7. Ik deed ongeveer 1-2 eetlepels tomaat en 1-2 eetlepels ricotta per laag. En belegde het geheel met een laag courgette. Met de courgette hoef je niet zuinig te zijn. Met de prosciutto crudo wel weer.
  8. Ik lepel de blokjes uit het pak en laat wat vocht achter in het pak. Op die manier voorkom je dat de lasagne echt te nat wordt. Door de hoeveelheid groenten kun je dat echter niet helemaal voorkomen.
  9. Rasp vervolgens 40 gram Grana Padano en strooi die als laatste over de lasagne.
  10. Zet de lasagne 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
SupersnelGezond.nl