Lauwwarme pastasalade met boontjes
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Zet een pan met niet al te veel water op het vuur voor de pasta. Zodra het water kookt, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Zet een pan met weinig water op het vuur waar je een stoommand in kunt hangen.
 3. Haal de sperziebonen af en breek ze door midden. Wacht niet totdat het water onder het stoommandje kookt, maar doe de sperziebonen er gelijk al in. Doe dan de deksel op de pan. Prik zo nu en dan in een sperzieboon om te kijken of ze al beetgaar zijn.
 4. Pak een grote schaal. Hier kunnen direct de volgende ingrediƫnten in.
 5. Snijd de avocado door midden. Haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in de schil in ruitjes. Zorg dat je met de punt van je mes de schil voelt. Lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil.
 6. Pers de citroen of limoen en giet het sap over de avocado. Dat voorkomt het verkleuren van de avocado. Hussel het geheel goed door.
 7. Snijd 2 lente-uitjes in dunne ringetjes. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Scheur een volle hand basilicumblaadjes. Doe alles in de kom.
 8. Nu heb je de basis van de salade. Hier kun je straks de pasta en de boontjes bij doen, zodra deze klaar zijn.
 9. Nu de dressing. Pak een apart klein kommetje en doe hierin de 3 eetlepels olijfolie, de eetlepel appel azijn, de eetlepel honing en de theelepel Dijonmosterd. Roer het geheel goed door.
 10. Zodra de pasta klaar is kun je deze afgieten en bij de groente doen. Doe ook de gestoomde boontjes erbij. Schenk de dressing eroverheen en hussel het geheel goed door.
 11. Verdeel het over de borden.
SupersnelGezond.nl