Leidse hutspot met snelle hachee
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. De strategie is: 1) zo snel mogelijk de hutspot op het vuur met minimaal water, dan kookt het sneller 2) de pastinaak in plakjes in de magnetrondoos, dan kun je die net wat verder doorkoken in kortere tijd en “pureert” die makkelijker 3) na die acties heb je alle rust om je op de hachee te concentreren
  2. Zet dus een pan met een goeie laag water op het vuur en doe hier de zak hutspot bij.
  3. Schil de pastinaak en snijd deze vervolgens snel (met een mandoline) in dunne plakken. Doe de pastinaak in een magnetrondoos en kook deze op 4 minuten op 1.000 Watt. Heb je de tijd? Stoom de plakjes pastinaak dan. Dat duurt alleen wat langer, zo’n 20 minuten.
  4. Nu de hachee. Snijd de rode ui in halve maantjes, eventueel de bleekselderij in dunne plakjes en pers de knoflook fijn.
  5. Doe een flinke klont boter in de pan op hoog vuur en zodra die gesmolten is, voeg dan de ui, bleekselderij en knoflook toe.
  6. Zodra de ui wat glazig wordt, kun het het gehakt toevoegen. Rul het gehakt en op het moment dat het bijna gaar is, kun je de kruiden en worcestersaus toevoegen. Breng het geheel op smaak met peper en zeezout. Vlak voor het opdienen kun je verse bladpeterselie toevoegen.
  7. Haal vlak voor het verstrijken van de 15 minuten de pan met hutspot van het vuur. Giet het goed af.
  8. Voeg de pastinaak toe en stamp het geheel met een hutspot tamper. Met een vork kan ook, maar met zo’n stamper gaat veel sneller. Stamp het niet tot een pure, maar tot het allemaal kleine stukje groente zijn geworden.
  9. Verdeel het over de borden.
SupersnelGezond.nl