Maaltijdsalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet voor deze maaltijdsalade, als eerste, een pan met een stoommand op het vuur. Stoom de broccoli ongeveer 5 minuten, zodra het water kookt.
  2. Maak de rode uit schoon en snipper de ui fijn. Doe deze in een grote kom.
  3. Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de ui.
  4. Snijd nu de Gruyere kaas in kleine blokjes. Je kunt voor deze maaltijdsalade ook kiezen voor een andere soort kaas, maar deze vind ik wel heel mooi combineren. Doe de kaas vervolgens bij de ui en tomaat in de grote kom.
  5. Voeg vervolgens twee eetlepels Taggiasche olijven toe. Je kunt hier ook kiezen voor gewone zwarte olijven, maar probeer die Taggiasche olijven wel een keertje. Die zijn namelijk zoveel lekkerder en geven echt een boost aan je maaltijdsalade.
  6. Maak nu de dressing voor de maaltijdsalade door de eetlepel olijfolie en eetlepel appelazijn te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
  7. Nu een geheim trucje. Spoel de broccoli af met koud water. Doe de broccoli vervolgens in de pan met het koude water en voeg een theelepel agavesiroop toe aan het water. Roer de agavesiroop goed door het water heen en wacht heel even totdat de broccoli goed afgekoeld is. Giet vervolgens het water af. Op deze manier krijgt een broccoli een knapperige structuur en een licht zoetig smaakje. Zo licht dat je het bijna niet proeft, dan is het perfect.
  8. Voeg dan de broccoli toe aan de rest en hussel het geheel goed door elkaar. Klaar is je maaltijdsalade!
SupersnelGezond.nl