Marokkaanse visschotel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
 1. Hak eerst de knoflook fijn. Maak de ui schoon en snijd deze doormidden. Snijd de ui vervolgens in halve maantjes. Zet beide even apart.
 2. Zet alvast de braadpan op laag vuur met een beetje olijfolie erin. Dan kan de pan op temperatuur komen, zodat je straks snel van start kunt gaan.
 3. Snijd nu de worteltjes in dunne plakjes en de stengels bleekselderij ook.
 4. Voor dit eerste deel moet je wel even doorwerken. Dit mag maar 6-7 minuten duren, anders red je de rest van het gerecht niet binnen de totale 15 minuten.
 5. Nu ben je klaar om daadwerkelijk de Marokkaanse visschotel te gaan bereiden.
 6. Zet het vuur hoog en fruit de knoflook en ui kort in de braadpan. Voeg vervolgens de wortel en bleekselderij toe. Roer het geheel even door.
 7. Schenk nu de tomatenblokjes over de groenten. Voeg de gember, komijn, kurkuma, kaneel en cayennepeper toe. Roer het geheel weer goed door.
 8. Snijd nu de vis in stukken en voeg die toe. Roer het gerecht nogmaals goed door en plaats de deksel op de pan. Draai het vuur laag, zodat je de Marokkaanse visschotel nog net hoort pruttelen.
 9. Snijd alvast de koriander en laat het gerecht 5 minuten pruttelen.
 10. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
 11. Voeg vlak voor het opdienen de koriander en de theelepel honing toe. Serveer de Marokkaanse visschotel direct en garneer met een beetje geschaafde amandelen. Als je wat extra tijd hebt, dan zou je die van tevoren ook nog even kunnen roosteren.
SupersnelGezond.nl