Mexicaanse kip met avocadosalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de twee avocado’s door midden en verwijder de pit. Snijd vervolgens het vruchtvlees, in de schil, in lange plakken. Lepel erna het vruchtvlees uit de schil, zodat je direct schijfjes avocado hebt. Verdeel de avocado over twee borden. Sprenkel er wat limoensap overheen.
  2. Snijd nu de tomaten door midden, verwijder het kroontje en snijd ze vervolgens in dunne plakken. Leg deze dunne plakken op de avocado.
  3. Neem een paar takjes koriander en snijd hier grof de blaadjes vanaf. Het is niet erg als je een paar stukjes steel meepakt. Hak de koriander fijn en strooi het over de tomaten en avocado.
  4. Hak een teentje knoflook fijn en snipper een sjalot fijn. Doe dit samen met een scheut olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
  5. Zodra de sjalot een beetje glazig begint te worden kun je de reepjes kip toevoegen. Voeg wat gemalen chilipeper, peper en zout toe. Bak de kip op hoog vuur.
  6. Zodra deze bruin begint te worden kun je de champignons nog even kort meebakken. Snijd de champignons in plakjes. Bak de champignons vervolgens niet helemaal door. Het is juist lekker als ze nog een beetje stevig zijn.
  7. Voor de smaak zou je nog een klontje boter kunnen toevoegen aan de kip met champignons.
  8. Verdeel de kip met champignons vervolgens over de borden.
SupersnelGezond.nl