Doe een eetlepel olijfolie in een pan en zet deze op het vuur.
Voeg de aardappelpartjes met schil toe met wat zout.
Bak de aardappelpartjes in 8-10 minuten goudgeel en gaar. Regelmatig omscheppen.
Hak ondertussen de knoflook fijn en voeg de knoflook toe aan de aardappelpartjes.
Doe de veldsla in een grote kom.
Voeg een eetlepel olijfolie, peper en zout toe.
Hussel de veldsla goed door elkaar.
Verdeel de veldsla over de borden.
Snijd de paprika in blokjes en verdeel deze over de borden.
Hak de peterselie en de bosui fijn en houd deze nog even apart.
Voeg vlak voordat de aardappelen gaar zijn de mosselen nog even toe. Verwarm ze kort. Ze zijn al gekookt, maar warm zijn ze net wat lekkerder in dit gerecht.
Verdeel de aardappelen en mosselen over de borden.
Garneer het geheel met de peterselie en de bosui.
Sprenkel wat citroensap over het gerecht.
Klaar is de moules frites op z’n Italiaans. Eet smakelijk!