Ossenhaas met tomaten komkommer salsa
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Voor dit recept moet je best aardig wat snijden. Dus een mandoline is een uitkomst (zie snijden met een mandoline). Begin sowieso met het snijden van de groenten. Start halverwege al wel met het braden van het vlees, anders red je het niet om het gerecht binnen 15 minuten te bereiden.
  2. Snijd de komkommer fijn (met een mandoline). Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper vervolgens fijn. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil, in de lengte en de breedte. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Zo heb je de avocado gelijk in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Doe alles bij elkaar en voeg het sap van de limoen toe. Hussel het geheel goed door elkaar.
  3. Kruid het vlees met een beetje peper en zout. Wrijf het goed in het vlees.
  4. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie. Leg het vlees in de pan en laat de pan het werk doen. Draai het vlees elke minuut even om. Op die manier gaart het vlees mooi gelijk aan beide kanten. Je kunt het vlees het beste omdraaien met een vleestang. Prik niet met een vork in het vlees. Dan verliest het vlees onnodig vocht.
  5. Optioneel kun je een teentje verse knoflook toevoegen. Sla het teentje knoflook plat en verwijder de schil. Voeg de knoflook zo toe aan de pan.
  6. Ervaar zelf hoe gemakkelijk 0,5 – 1 kg per week afvallen kan zijn. Geen trucjes, pilletjes, of middeltjes, gewoon op een goede en gezonde manier. Geen fabels, maar gebaseerd op onderbouwde kennis en feiten inclusief aandacht voor het mentale aspect. Lees meer….
  7. Als beide kanten mooi dichtgeschroeid zijn, voeg dan wat roomboter of kokosolie toe. Laat de boter smelten en schep de gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees ook nog even in met de knoflook. Hiervoor kun je weer de vleestang gebruiken.
  8. Hoe lang je het vlees moet braden hangt af van de dikte en hoe jij vlees het liefste eet. Een richtlijn voor medium is; braad het vlees in totaal zo’n 5 minuten.
  9. Leg het vlees erna even apart, verpakt in aluminiumfolie. Zo kan het even rusten. Terwijl je de laatste groente snijdt en alles door elkaar mengt.
  10. Verdeel de groente over de borden. Leg het stukje vlees ernaast.
SupersnelGezond.nl