Ovenschotel
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de wortel en laat er een stukje groen aanzitten. Leg deze in de ovenschaal.
  3. Schil de rode biet en snijd deze in dunne partjes. Verdeel de partjes over de ovenschaal.
  4. Halveer de cherrytomaten en strooi deze over de wortel en rode biet.
  5. Maak nu de dressing door 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel grove mosterd, 1 theelepel agavesiroop, 1 teentje geperste knoflook en een beetje zout met elkaar te vermengen. Roer het geheel goed door elkaar totdat er een egale dressing ontstaat. Sprenkel deze dressing over de groenten en smeer de groenten er zoveel mogelijk mee in.
  6. Pak nu de verse kruiden en prik deze, mooi verdeeld, tussen de groenten van deze ovenschotel. Leg vervolgens de runderbraadworsten er bovenop (zie het plaatje van de ovenschotel voordat hij de oven in is gegaan).
  7. Zet de ovenschotel ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven. Het verschilt altijd een beetje per oven. Het doel is dat de wortel en rode biet wel wat zachter worden, maar nog wel redelijk hard en knapperig blijven. Houd je daar niet van? Kook of stoom de groenten dan eerst een aantal minuten voordat je het op de schaal legt.
  8. Haal de ovenschotel uit de oven en verwijder de kruidentakjes. Verdeel de groenten over de borden en leg hier de runderbraadworsten bovenop. Klaar is de ovenschotel, eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl