Paella zonder rijst
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook een beetje water in een waterkoker. Haal hier 50 ml water uit en doe dat in een glaasje. Voeg hier een bouillonblok aan toe, samen met een plukje saffraan. Roer het geheel even goed en breek het bouillonblokje in stukjes met een vork. Zet het even apart.
  2. Nu is de rijst van bloemkool aan de beurt. Een keukenmachine is wel heel erg handig hiervoor. Het kan ook zonder, maar de bloemkool tot rijst hakken met de hand duurt waarschijnlijk te lang om het gehele recept binnen 15 minuten te kunnen bereiden. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een ouderwetse rasp om de bloemkool tot rijst te maken. Werkt ook top!
  3. Snijd de roosjes van de bloemkool los van de steel. Doe kleine beetjes in een keuken machine en hak het kort, pulserend en voorzichtig tot grove kruimels. Als je het te lang in de keukenmachine doet wordt het te fijn en dat is niet de bedoeling. Zet de rijst van bloemkool even apart.
  4. Maak de rode peper schoon en hak deze fijn.
  5. Maak de knoflook schoon en hak ook deze fijn.
  6. Zet een grote hapjespan op het vuur en fruit de rode peper samen met de knoflook een klein minuutje. Voeg vervolgens de gemengde zeevruchten toe. Bak deze kort aan en schenk er vervolgens de bouillon met saffraan overheen.
  7. Kook de vis zo’n 4-5 minuten in dit mengsel.
  8. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en doe deze bij de rijst van bloemkool.
  9. Voeg dan de tomaten en rijst van bloemkool toe aan de zeevruchten. Hussel het geheel goed door elkaar en breng de tomaten en bloemkool op temperatuur.
  10. Hak ondertussen de peterselie en voeg deze toe aan de paella. Hussel de paella nog een keer goed door elkaar en serveer direct. Leg op elk bord een partje citroen, dan kun je naar wens wat citroensap toevoegen.
SupersnelGezond.nl