Paksoi met grote garnalen (gamba’s)
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak eerst je mise en place. Mise-en-place betekent letterlijk “op zijn plaats gezet/gelegd” in het Frans. Ofwel, doe eerst het snijwerk.
  2. Snijd de drie bosuitjes in fijne ringetje en zet dit even apart. Snijd vervolgens de paksoi en doe die bij de gesneden bosui. Dit heb je pas later nodig.
  3. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en hak die vervolgens fijn. Rasp de gember en zorg dat je ongeveer twee theelepels gember hebt. Doe dit samen met de knoflook en de rode peper in de wok met een eetlepel kokosolie. Zet de wok op hoog vuur.
  4. Zorg wel dat je de garnalen al klaar hebt staan.
  5. Roerbak de rode peper, knoflook en gember even kort en doe er vrij snel de garnalen bij. Houd dit goed in de gaten. De garnalen hoeven maar heel even gewokt te worden. Je ziet de garnalen al snel van kleur veranderen, dan weet je dat ze goed genoeg zijn. Dreigt het geheel aan te bakken, schenk er dan een heel klein beetje water bij.
  6. Doe er vervolgens de paksoi met het bosuitje bij. Hussel het geheel goed om en draai het vuur alvast wat lager.
  7. Schenk er een eetlepel sesamolie, een eetlepel vissaus, een eetlepel agave siroop en het sap van een halve limoen bij. Je kunt de limoen van te voren uitpersen, maar ikzelf knijp hem gewoon boven de pan uit. Er zitten toch geen pitten in.
  8. Proef het geheel en voeg eventueel nog wat zout en peper toe indien gewenst.
  9. Hussel het geheel nog even goed door elkaar en verdeel het vervolgens over twee borden.
  10. Garneer het met wat sesamzaadjes.
SupersnelGezond.nl