Pappardelle van courgette met pesto en zalmfilet
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet de oven op voorverwarmen, 230 graden.
  2. Smeer een ovenvaste schaal in met wat olijfolie. Leg de zalm in de ovenvaste schaal.
  3. Nu eerst de marinade maken voor de zalm. Doe de volgende ingrediƫnten in een schaaltje: -rijststroop of honing -sap van een de citroen -sojasaus -dijonmosterd -geraspte verse gemberwortel
  4. Roer het geheel goed door, totdat er een mooie gladde marinade ontstaat. Leg de zalm in een ovenvaste schaal en giet de marinade eroverheen.
  5. Nu willen we ongeveer 2 cm brede dunne plakken courgette fabriceren. Begin eerst met de courgette te schillen met een aardappelschilmesje. Pak dan de mandoline. Schaaf nu een paar lange plakken. Draai de courgette een hele slag. Schaaf weer een paar lange plakken. Draai de courgette weer een hele slag. Ga net zo lang door totdat je een hele dikke plak van ongeveer 2 tot 3 cm over hebt. Snijd nu de rest plakken van de dunste kant. Zet de courgette nog even apart.
  6. Zet de zalm in de oven. Bak ze 4-6 minuten. De vis moet nog iets terugveren als je erop drukt.
  7. Schil het uitje en snipper het fijn. Pel het teentje knoflook en hak die fijn. Doe dit met wat olijfolie in een grote wok. Terwijl de pan heet wordt kun je de cherrytomaatjes halveren. Roer tussendoor wel even in de pan.
  8. Blus het uitje en de knoflook met de rest van het citroensap. Voeg de cherrytomaatjes en de 100 gram spinazie toe. Roerbak dit totdat je ziet dat de spinazie gaat slinken, voeg dan snel de courgette en twee eetlepels pesto toe. Roerbak zo kort dat het net genoeg is voor de courgette om warm te worden, maar meer niet.
  9. Verdeel de inhoud van de pan over de 2 borden en leg de zalm ernaast. Giet nog wat extra saus over de zalm.
SupersnelGezond.nl