Pasta van courgette met champignons
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
 1. Begin eerst met de mise en place. Mise en place betekent letterlijk “op zijn plaats gezet/gelegd” in het Frans.
 2. Snijd de courgette in dunne plakken en snijd vervolgens de dunne plakken in dunne reepjes. Zet deze even apart.
 3. Neem de champignons en scheur deze aan stukken. Zet dit ook nog weer even apart.
 4. Neem de knoflook en snijd het kontje er vanaf. Plet hem vervolgens met een mes, zodat je gemakkelijk de schil kunt verwijderen. Hak de knoflook vervolgens fijn.
 5. Pers alvast de halve citroen uit, dan kun je die straks ook gelijk pakken.
 6. Bereid als laatste de garnering voor. Hak wat peterselie fijn en schaaf alvast wat Grana Padano.
 7. Zet een grote wok op het vuur. Het kan ook met een pan, maar ik vind het persoonlijk fijner om de courgette straks in een grote wok te kunnen roerbakken.
 8. Doe wat olie in de pan. Doe de champignons en de knoflook erbij. Roerbak het kort en breng het op smaak met de helft van het citroensap, de chilipeper en wat zout.
 9. Schep het uit de wok, zodra het begint te slinken en doe er een klein klontje roomboter doorheen. Zet het even op een warme plek apart. Tip! Mocht het bijna gaan aanbranden, schenk er dan een klein beetje water bij.
 10. Doe nu de courgette in de wok. Schenk hier de rest van het citroensap bij en voeg wat zout toe. Hussel de courgette, totdat de reepjes wat slapper worden.
 11. Verdeel nu de courgette over 2 borden. Schep de champignons er overheen. Garneer het geheel met de peterselie en de Grana Padano en klaar is het gerecht.
SupersnelGezond.nl