Pastasalade op zijn best
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. De bereiding is weer super simpel. Zet een pan met net genoeg water op het vuur. Als je te veel water pakt, dan duurt het te lang voordat het kookt en haal het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Bereid vervolgens de volkorenpasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes, snijd de zwarte olijven in stukjes, hak de bieslook fijn, scheur de basilicum in stukjes en snijd de komkommer in kleine blokjes. Dit geheel, met daarbij de volkorenpasta, is de pastasalade.
  3. Nu de dressing. Doe 2 eetlepels balsamico azijn met 4 eetlepels olijfolie in een kom. Doe hier de uitgeperste knoflook bij. Breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper. Proef de pastasalade even of hij lekker is, doe er anders nog wat zout en of peper bij.
  4. Giet de volkorenpasta af en spoel die goed af met koud water. Het is juist de bedoeling om de volkorenpasta wat af te laten koelen, daar we deze pastasalade toch koud gaan eten. Meng de volkorenpasta door de salade heen en giet de dressing erover. Roer het geheel nog even goed door. Klaar is de pastasalade.
SupersnelGezond.nl