Pastasalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Zet als eerste een pan met net genoeg water op het vuur. Als je teveel water pakt, dan duurt het te lang voordat het kookt en haal je het niet om binnen 15 minuten klaar te zijn. Je kunt het water ook even voorkoken in een waterkoker.
  2. Maak nu twee kleine teentjes knoflook schoon en voeg de knoflook toe aan het water. Bereid vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd vervolgens de halve komkommer in de lengte doormidden. Snijd die halve lange stukken komkommer in dunne repen. Snijd de repen weer in kleine blokjes.
  4. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg deze toe aan de komkommer.
  5. Voeg vervolgens 3 eetlepels zwarte Taggiasche olijven toe.
  6. Nu is het tijd voor de dressing voor de pastasalade. Hak de bieslook fijn en snijd de basilicum in dunne reepjes. Voeg beide toe aan de groenten van de pastasalade.
  7. Nu is je pasta waarschijnlijk wel klaar. Giet de pasta af en spoel deze goed af met koud water en haal ook de knoflook uit het water. De pasta kun je gewoon koud gebruiken in dit pastasalade recept. Zet de pasta nog even apart.
  8. Hak nu de gekookte knoflook uit het water fijn en doe dit in een kom. Voeg vervolgens drie eetlepels olijfolie toe, samen met wat peper en zout. Prak vervolgens de knoflook nog even goed fijn, zodat de smaak goed mengt met de olijfolie. Dat maakt deze pastasalade straks zo lekker.
  9. Meng de dressing eerst door de pasta heen. Proef even of de pasta nu op smaak is. Voer deze stap echt uit, wat dat is heel bepalend voor de smaak van de pastasalade. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
  10. Voeg nu alles samen en hussel het geheel goed door elkaar. Klaar is je pastasalade!
SupersnelGezond.nl