Prei met basilicum roomsaus en gegrilde tonijn
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijdt als eerste de prei in plakjes. Was de prei goed. Los van bestrijdingsmiddelen, zit er tussen de prei laagjes vaak zand of aarde. In dit geval dus een extra reden om de groente even goed te wassen.
  2. Neem een hapjespan met een anti aanbaklaag. Doe hier een klont roomboter in. Nadat de boter is gesmolten, kun je de prei toevoegen. Zet het op half vuur en smoor de prei ongeveer 10 minuten. Blijf wel even opletten. Houd het vuur redelijk laag, zodat de prei langzaam smoort. Zo voorkom je ook dat het door zou koken of aan zou branden. Strooi er, voordat je het serveert, nog even wat peper en zout overheen.
  3. Nu is het tijd voor de basilicum roomsaus. Deze kun je maken met een keukenmachine of staafmixer. Hak met het keukenapparaat eerst de walnoot en de basilicum fijn. Doe er dan de crème fraîche met wat peper en zout bij. Mix dat tot een egale roomsaus.
  4. Nu is het tijd om de tonijn te grillen. Dit kun je in een steelpan of een grillpan doen. Zet de pan op hoog vuur en wacht tot deze goed heet is. Smeer ondertussen de tonijn in met een klein beetje olijfolie en een beetje peper en zout. Leg de tonijn in de pan en gril de tonijn (afhankelijk van de dikte) 1-2 twee minuten. Draai de tonijn erna om en grill de andere kant nog 1 minuutje. Misschien kan het zelfs nog wel korter. De tonijn smaakt het lekkerste als hij nog een beetje rosé is. Haal de tonijn uit de pan en leg deze even apart.
  5. Je kunt er nu voor kiezen om heel eventjes de roomsaus in de pan te schenken. Dan is hij niet zo koud meer.
  6. Verdeel nu de prei over de borden. Schenk er de roomsaus overheen. Snijd de tonijn in brede repen en leg deze op de prei.
SupersnelGezond.nl