Ratatouille met pesto en rundermedaillon
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd eerst alles voor. Begin met de knoflook en de ui. Leg die gelijk in een grote wok.
  2. Pak een grote kom en je mandoline. Snijd in een hoog tempo de courgette en venkelknol. Let op je vingers met de venkelknol. Die wil graag uit elkaar vallen tijdens het snijden en als je dat met je vingers tegen wilt houden, loop je het risico dat je jezelf in je vingers snijdt. Doe dus voorzichtig.
  3. Doe wat olijfolie in de wok en zet het vuur hoog. Zet ook een pan voor het vlees op het vuur, met hierin de boter of kokosolie.
  4. In de tijd dat die twee warm worden, kun je de paprika nog even met de hand in lange dunne repen snijden. Bestrooi het vlees met wat zout en peper.
  5. Wanneer de steelpan heet is kun je het vlees erin leggen. Zet een timer zodat je niet vergeet dat je het vlees na ongeveer 3-4 minuten even moet omdraaien. Daarna moet die ongeveer nog 3 minuten. Het vlees is nog rood van binnen als je er met je vinger inprikt en het zacht aanvoelt. Voelt het stug aan, dan is daar doorbakken.
  6. Zodra de ui glazig wordt kun je alle groenten erbij doen. Wok het geheel. Wordt de pan droog en gaat de groente plakken? Voeg dan wat water toe. Geen olijfolie. Olijfolie maakt het vetter en water niet.
  7. Als de groente licht begint te slinken, kun je de gezeefde tomaten toevoegen en de 2 eetlepel Provençaalse kruiden. Proef even en voeg indien nodig wat zout toe.
  8. Serveer de ratatouille in kommen met een lepel pesto er bovenop. Leg het stukje vlees ernaast.
SupersnelGezond.nl