Salade nicoise
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Gebruik voor het bereiden, van deze salade nicoise, een water koker. Vul deze met water, zodat je erna met het water de haricoverts kunt blancheren. Pak de haricoverts per bosje en snijd in 1 keer de topjes eraf voordat je ze in het water doet.
  2. Zet direct een pan met water op het vuur. Niet te veel water, maar net genoeg om de twee eieren in te kunnen koken. Als je te veel water gebruikt, dan duurt het te lang voordat het water kookt en red je het niet om dit recept binnen 15 minuten te bereiden. Kook in het water de eieren in ongeveer 7 minuten hard.
  3. Doe de haricoverts in een kleine pan. Schenk het water uit de waterkoker hier overheen zodra het kookt. Laat dit even staan.
  4. Snijd de tomaat en komkommer in stukjes. Doe deze in een grote aparte schaal. Voeg de 2 eetlepels zwarte olijven toe.
  5. Doe het korianderzaad in een vijzel. Maal het fijn. Meng het gruis met de Italiaanse gedroogde kruiden en wat olijfolie.
  6. Leg de tonijn op een bord en marineer de tonijn met het kruidenmengsel. Grill de tonijn afhankelijk van de dikte 1-2 minuten aan beide zijden in een grillpan.
  7. Giet vervolgens de haricoverts af. Doe deze bij de salade en mix het geheel. Verdeel de salade over 2 borden.
  8. Pel de eieren en snijd deze doormidden. Snijd de tonijn in dikke plakken en drapeer deze samen met de eieren over de salade. Klaar is je salade nicoise.
SupersnelGezond.nl