Speedy Gonzales
Dit Mexicaanse gerecht is zo snel en simpel te bereiden, dat ik het naar de “de snelste muis van Mexico” heb vernoemd: Speedy Gonzales!
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Instructies
  1. Snijd de rode ui in halve maandjes.
  2. Doe de olijfolie in een pan.
  3. Fruit de ui totdat deze glazig wordt.
  4. Hak ondertussen de Jalapeño peperschijfjes fijn en voeg deze toe.
  5. Maak ondertussen de paprika schoon, snijd deze in blokjes en voeg ook deze toe.
  6. Voeg de Jonnie Boer Picadillo kruiden toe.
  7. Voeg de maïs toe.
  8. Spoel de zwarte bonen af en voeg deze toe.
  9. Voeg de tomatenblokjes met knoflook toe.
  10. Hak de koriander fijn en voeg deze toe. Houd een klein beetje achter om te garneren.
  11. Breng het geheel op smaak met wat zout.
  12. Laat het geheel even pruttelen.
  13. Verdeel de Speedy Gonzales over de kommen.
  14. Garneer de Speedy Gonzales met wat crème fraîche light, wat geraspte Zaanlander extra belegen 35+ kaas en een het restje koriander.
  15. Klaar is de Speedy Gonzales. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl