Spinazie-avocadosalade met tonijn
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Maak eerst de pesto. Hak de koriander fijn. Doe deze in een kom. Voeg hier twee theelepels olijfolie aan toe. Snijd de limoen door midden en pers het sap uit 1 helft en voeg het sap toe aan de koriander. Hak een teentje knoflook fijn en voeg deze toe. Rasp de gember totdat je een halve theelepel hebt. Doe dit bij de korianderpesto. Hak de walnoten fijn in kleine stukjes en voeg dit ook toe. Hussel het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout. Zet de korianderpesto even apart.
  2. Snijd alvast de avocado door midden. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in de lengte en breedte, zodat je een raster krijgt. Leg de avocado even apart.
  3. Zet een pan met een laagje water en een stoommand op het vuur. Doe de spinazie in de stoommand met een deksel erop en zet de pan op het vuur.
  4. Gril nu snel de tonijn. Zet een grilpan op hoog vuur. Giet een scheut sojasaus op een schoteltje. Dep de tonijn in de sojasaus. Niet te lang, want dan neemt de tonijn te veel sojasaus op. Dat is zonde van de smaak van de tonijn. Gril de tonijn erna heel kort. Ongeveer 1-1,5 minuut per kant.
  5. Haal de tonijn uit de pan en wikkel deze even in aluminiumfolie, zodat deze nog even warm blijft.
  6. Nu is ook de spinazie wel aardig geslonken. Haal de spinazie uit de stoommand en verdeel deze over de borden. Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil, je hebt dan gelijk avocadoblokjes, en verdeel deze over de spinazie.
  7. Leg hierop de tonijn. Schep de pesto ernaast.
SupersnelGezond.nl