Spinazie met krielaardappeltjes
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet water op om de eieren in te kunnen koken. Neem een klein pannetje met zo min mogelijk water. Zodra het water kookt, kook je de eieren 7 minuten. Dan heb je een mooi hard gekookte eieren.
  2. Doe 500 gram krielaardappeltjes met schil in een magnetrondoos. Zet de magnetrondoos in de magnetron op 1000 watt en 6 minuten. Let op, deze 6 minuten is afhankelijk van het gewicht. Heb je meer of minder aardappelen, kijk dan naar het artikel “Koken in een magnetrondoos” op deze site.
  3. Doe nu even rustig aan, want spinazie roerbakken gaat super snel. Dus start zo’n 3 minuten voordat de krielaardappeltjes en de eieren klaar zijn. Dus regel alvast de peterselie.
  4. Zet een grote hapjespan op het vuur met een beetje olijfolie. Doe hier de stukjes ansjovis filet en de knoflook bij. Roerbak dat 1 minuut.
  5. Doe er dan gelijk de spinazie bij. Blijf het geheel goed doorroeren.
  6. Strooi de nootmuskaat over de spinazie. Haal de pan direct van het vuur voordat alles helemaal geslonken is. Dat laatste beetje gaart dan toch vanzelf en je wilt de spinazie niet helemaal stuk koken.
  7. Pel de eiren.
  8. Schep de spinazie op de borden. Leg de krielaardappeltjes ernaast. Garneer de krielaardappeltjes met de peterselie. Snijd het ei doormidden en leg het op de spinazie.
SupersnelGezond.nl