Thaise biefstuksalade
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet als eerste de een pan met net genoeg water op het vuur waar je straks de peultjes in kun blancheren. De peultjes even stomen met behulp van een stoommand kan ook.
  2. Besprenkel de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 3-4 minuten medium. Keer halverwege. Laat 5-10 min. rusten in een oven op 60 graden in aluminiumfolie gewikkeld.
  3. Nu gaan we de dressing maken. Meng hiervoor het sap van de limoen, de agave siroop, de vis- en sojasaus in een kom tot een dressing. Snijd vervolgens de rode peper in reepjes en roer door de dressing.
  4. Kook de peultjes 2 minuten in het kokende water of stoom ze 4-5 min. Spoel de peultjes na het garen af met koud water.
  5. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in dunne plakken. Maak ook de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de blaadjes van het bosjes koriander en voed dit ook toe.
  6. Meng de komkommer, paprika, peultjes en koriander in een schaal en schenk er een 1-2 eetlepels agave siroop overheen. Hussel het geheel.
  7. Haal de biefstuk uit de oven en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de biefstuk toe aan de groenten en schep de dressing erdoor.
  8. Verdeel het gerecht over twee borden en bestrooi het gerecht met de pinda’s.
  9. Geniet van dit heerlijke gezonde Thaise biefstuksalade recept!
SupersnelGezond.nl