Thaise curry met zalm en bloemkoolrijst
Deze Thaise curry met zalm en bloemkoolrijst is superlekker en supersimpel. Het is ook een ideale manier om te zorgen dat je regelmatig vette vis eet!
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
  • 400gram bloemkoolrijst
  • 70gram Blue Elephant Thaise gele curry pasta
  • 1stuk bosuitjes
  • 165ml kokosmelk
  • 1eetlepel sesamolie
  • 3stuks tomaten
  • 1eetlepel vissaus
  • 80ml water
  • 225gram zalm
  • 1stuk zoete ui
Instructies
  1. Snijd de ui in halve maantjes.
  2. Fruit de ui in een wok, samen met de sesamolie en de Blue Elephant Thaise gele curry pasta.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
  4. Voeg de tomaten toe.
  5. Voeg de kokosmelk toe.
  6. Voeg de vissaus toe.
  7. Voeg het water toe.
  8. Laat het geheel zachtjes pruttelen op laag vuur.
  9. Snijd de bosui in ringen en voeg deze toe.
  10. Snijd de zalm in blokjes en voeg deze toe.
  11. Kook het geheel nog vijf minuten door.
  12. Nu kun je twee dingen doen. Verdeel de koude bloemkoolrijst over de borden en scherp de curry er overheen of voeg de bloemkoolrijst toe aan de curry en verwarm het nog 1 minuutje mee. Beide opties zijn erg lekker, het grootste verschil is hoe het er uitziet op je bord ;-).
  13. Klaar is de Thaise curry met zalm en bloemkoolrijst. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl