Thaise rode curry met rijst
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Dit is een vrij gemakkelijk gerecht. In het begin moet je even snel zijn om het binnen 15 minuten te kunnen bereiden, maar halverwege sta je eigenlijk gewoon rustig te wachten.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking.
  3. Zet een pan met een klein laagje water en een stoommand op het vuur. Doe vervolgens de bloemkoolroosjes en sperziebonen in de stoommand. Deze staat in het totaal 9 minuten op het vuur. Zodat je het straks nog 4 minuten kunt roerbakken in een wok. Op die manier red je het net om het gerecht binnen 15 minuten te bereiden.
  4. Schenk alvast wat sesamolie in de wok. Zet de wok nog niet op het vuur, dat komt pas op het laatste moment.
  5. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Doe die ook alvast in de wok en voeg vervolgens de red curry paste toe.
  6. Rasp de schil van de limoen en zet het even apart. Snijd de limoen vervolgens in vieren.
  7. Pak wat basilicumblaadjes en snijd deze fijn. Houd deze ook nog even apart.
  8. Nu is het wachten. Nadat de bloemkool en sperziebonen 8 minuten stomen kun je de wok op het vuur zetten. Roerbak de red curry past met de knoflook 1 minuut. Doe er direct de bloemkool en sperziebonen bij. Roerbak dat geheel nog 4 minuten terwijl je wacht op de rijst. Houd een kopje water bij de hand. Op het moment dat de groente dreigt aan te branden kun je een scheutje water toevoegen. Zo voorkom je ook dat de curry teveel indikt.
  9. Giet de rijst af en verdeel het over de borden. Draai het vuur van de wok vervolgens omlaag en schep de geraspte schil van de limoen, de basilicum en twee eetlepels sojasaus doorheen. Verdeel de groente ook over de twee borden.
  10. Leg er de limoenpartjes naast. Zo kun je zelf nog een beetje limoensap toevoegen indien gewenst.
SupersnelGezond.nl

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....