Thaise roerbakgroenten met kip
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Pak een wok en doe hier een flinke scheut olie of kokosolie in. Zet hem op het vuur en voeg hier de 1 a 2 eetlepels groene curry aan toe.
  2. Let op, elke curry is weer anders. Sommige gegeven alleen wat smaak en andere zetten je in vuur en vlam. Test welke je hebt, zodat je gerecht niet te heet om te eten wordt.
  3. Zodra de wok op temperatuur is kun je de kipfiletblokjes toevoegen. Roerbak deze totdat de kip bijna helemaal gaar is.
  4. Voeg dan de groente toe en hussel het geheel goed door. Rasp de gember boven de pan en roerbak deze mee. Giet er vervolgens de eetlepel vissaus bij en blijf husselen. Voeg vlak voor het opdienen de tauge toe. De tauge gaat als laatste, zodat die wel warm wordt, maar niet helemaal slap.
  5. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak.
  6. Je kunt de cashewnoten ook nog even mee roerbakken, of over het gerecht strooien op het moment dat je de Thaise roerbakgroenten met kip verdeeld hebt over de borden.
  7. Als het goed is, ben je echt ruim binnen de 15 minuten klaar om vervolgens een heerlijke maaltijd voor je neus te hebben staan.
SupersnelGezond.nl