Toscaanse broodsalade (Panzanella)
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Begin als eerste door de over aan te zetten. Als je een grill stand hebt, dan gaat dat nog beter. Snijd de ciabatta in brokjes en leg die op een ovenschaal in de oven. Met hete lucht duurt het wat langer voordat het brood krokant is, met de gril gaat het sneller. Let wel op met de grill dat het brood niet aanbrand.
  2. Snijd de tomaten door midden en verwijder het kroontje. Snijd vervolgens de halve tomaten in vieren. Zo bestaat elke tomaat nu uit 8 stukjes. Doe deze in een grote kom.
  3. Snijd vervolgens de komkommer in blokjes. Niet te klein, maar ook niet te groot. De grootte is bepalen voor de tekstuur van het gerecht. Doe de komkommer bij de tomaten.
  4. Schil de rode uit en snijd deze door midden. Snijd vervolgens hele dunne plakjes zodat je halve maantjes krijg. Doe de rode ui vervolgens ook in de kom.
  5. Pak nu de basilicum en pluk de blaadjes los. Pluk een flinke hand. Scheur de blaadjes in stukken en voeg deze toe aan de salade.
  6. Schenk er een flinke scheut olijfolie overheen. Pak hiervoor je beste olijfolie. De kwaliteit van de producten bepalen de smaak van dit gerecht.
  7. Strooi er nog wat zout overheen en hussel het geheel goed door elkaar.
  8. Verdeel het gerecht over de borden en garneer het met de geroosterde ciabatta. En klaar is de Toscaanse broodsalade op basis van de Panzanella.
SupersnelGezond.nl