Urap
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met een stoommand op het vuur. Stoom hier de boontje in. Laat deze 10 minuten stomen. Voeg 3 minuten voor tijd de witte kool toe. Die hoeft namelijk niet gestoomd te worden, maar het is wel lekkerder om de witte kool ietsjes zachter te laten worden. Dit is samen met de taugé de basis voor de urap.
  2. Dat is het wat betreft de groenten. Nu de dressing van kokos voor het urap gerecht.
  3. Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukken. Maak de sjalotjes schoon en halveer deze. Snijd de rode peper in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Maak als laatste het teentje knoflook schoon.
  4. Doe de rode paprika, sjalotjes, rode peper en het teentje knoflook in een keukenmachine. Voeg een beetje zout toe en hak het geheel tot een vloeibare mix.
  5. Neem een steelpan en zet die op het vuur. Verwarm de dressing ongeveer 2-3 minuten. Voeg dan de gemalen kokos toe en roer het goed door elkaar. Klaar is de dressing.
  6. Doe nu alles in 1 hele grote kom. De boontjes, de witte kool, de taugé en de dressing van kokos. Hussel alles goed door elkaar en serveer de urap direct.
SupersnelGezond.nl