Vegetarische andijviestamppot met rode pesto
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe het zakje voorgeschilde aardappelen in de magnetrondoos. Zet deze in de magnetron en kook de aardappelen in 7,5 minuut op 1.000 Watt. Ik kies hier weer voor de magnetron, omdat het simpelweg niet lukt de aardappelen binnen 15 minuten te koken in water dat je eerst nog aan de kook moet krijgen.
  2. Snijd vervolgens de knoflook en de rode peper fijn. De paprika in blokjes, de rode ui in halve maantjes en de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Houd de zongedroogde tomaatjes nog even apart.
  3. Zet twee steelpannen op het vuur. Een voor de knoflook, rode peper, ui en paprika. De andere om de pijnboompitten in te roosteren.
  4. Zodra de pannen heet zijn doe de knoflook, rode peper, ui en paprika in de grote pan met een eetlepel kokosolie en de pijnboompitten in de kleine pan. Hussel beide om.
  5. Wanneer de rode ui glazig wordt, ze het vuur onder die pan uit. Tegelijk zijn ongeveer je pijnboompitten geroosterd, haal die van het vuur en doe ze in een kommetje. Laat ze niet in de pan liggen, dan worden ze zacht en dat is minder lekker.
  6. Nu zijn de aardappelen ook wel klaar. Pak een hele grote diepe pan. Doe hier de aardappelen in samen met de andijvie. Stamp het geheel met een stampot stamper. Niet te veel, het hoeft geen puree te worden. Schep hier vervolgens de knoflook, rode peper, ui en paprika bij met 3 forse theelepels rode pesto. Stamp en roer het geheel totdat alles goed gemengd is.
  7. Roer er de pijnboompitten samen met de zongedroogde tomaatjes doorheen en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Geniet van deze vegetarische andijviestamppot!
SupersnelGezond.nl