Witlofsalade met perzik en mozzarella
Deze witlofsalade met perzik en mozzarella is superlekker. En als de bbq toch aanstaat, dan kun je de perzik ook even roosteren/grillen. Dat maakt de salade nóg lekkerder! 
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Knip de zak rucola aan de bovenkant open. Voeg een eetlepel olijfolie toe met wat peper en zout. Hussel de rucola goed door elkaar totdat alle rucola mooi glanst door de olijfolie. Verdeel de rucola over de borden.
  2. Snijd het kontje van de witlof af. Snijd de witlof in de lengte doormidden en de halve delen nogmaals in de lengte doormidden. Verdeel de blaadjes witlof over de borden.
  3. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes en verdeel de partjes over de borden.
  4. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel de brokjes over de borden.
  5. Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel honing en een mespuntje Dijonmosterd in een bakje te doen waar een deksel op past. Doe vervolgens de deksel op het bakje en schud hard. Zo ontstaat er een overheerlijke vinaigrette. Sprenkel de vinaigrette over de salade.
  6. Hak de hazelnoten doormidden en garneer het gerecht met de hazelnoten.
  7. Klaar is de witlofsalade met perzik en mozzarella. Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het even weten in een reactie onder het recept. Groetjes, Carlo
SupersnelGezond.nl