Wokgerecht met courgette
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd eerst de twee courgettes in de lengte doormidden. Snijd die vier stukken ook weer in de lengte doormidden. Snijd vervolgens de acht stukken in dunne plakjes. Zet deze even apart.
  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes en voeg die toe aan de courgette.
  3. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de rode peper vervolgens in dunne reepjes van ongeveer 2 cm lang. Hak nu de knoflook fijn en rasp een halve theelepel verse gember.
  4. Doe een eetlepel kokosolie in de wok en zet deze op het vuur. Niet al te hoog, want het kan heel hard gaan in zo’n wok. Voeg vervolgens de rode peper in reepjes, de fijngehakte teen knoflook en de halve theelepel geraspte gember toe. Wacht eventjes totdat de knoflook licht verkleurt en doe er dan de 8 Sint-Jacobsschelpen bij.
  5. Zet het vuur hoog en roerbak de 8 Sint-Jacobsschelpen kort, ongeveer 1 minuut. De bedoeling is dat deze ook licht van kleur veranderen, maar nog niet helemaal gaar zijn. Een goed gebakken coquille heeft een gekarameliseerd korstje en iets doorschijnend vlees dat heerlijk zacht is. Echt wit vlees is te hard gebakken en taaier.
  6. Doe er de courgette bij en roerbak het geheel nog even totdat de courgette mooi op temperatuur is. Schenk er ondertussen de eetlepel sojasaus, eetlepel appelazijn, 1/2 theelepel agavesiroop en theelepel sesamolie overheen.
  7. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en eventueel een beetje cayennepeper (als je van pittig houdt). Garneer het gerecht met de sesamzaadjes.
  8. Klaar is je wokgerecht met courgette.
SupersnelGezond.nl