Zelf amandelmelk maken
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. De amandelmelk is het lekkerste als je de amandelen en de medjoul dadel een tijd van te voren weekt in een glas water. Ikzelf zet het de avond van tevoren klaar. Dan kan ik de volgende ochtend gelijk starten.
  2. Week dus eerst de amandelen en de medjoul dadel. Doe vervolgens de amandelen en de medjoul dadel met het water waarin ze geweekt hebben in de blender. Voeg nog een half glas extra water toe.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte voorzichtig open. Schraap vervolgens de zaadjes eruit en voeg deze toe aan de amandelen, medjoul dadel en het water.
  4. Je kunt ook een theelepel kokosolie (eventueel geurloos) toevoegen. In Nederland is dit vaak niet vloeibaar ivm de temperatuur. Ik gebruik dan ook een brokje kokosolie die op de theelepel past. Dit geeft de amandelmelk een iets vetter en romigere structuur. Dat maakt de amandelmelk minder waterig.
  5. Wil je nog wat extra eiwitten in je amandelmelk? Kies er dan voor om 3 eetlepels hennepzaad toe te voegen. Dat maakt de amandelmelk ook nog net weer iets romiger en het zorgt onder andere voor wat extra eiwitten. Daarnaast bevat hennepzaad ook gezonde onverzadigde vetzuren en is het rijk aan vitamines en mineralen.
  6. Zet nu de blender aan. Blend het geheel tot amandelmelk. Dat is het. De super verse zelf gemaakte amandelmelk. Een lekkere basis voor een van de vele smoothies op deze site: groene smoothies met amandelmelk
SupersnelGezond.nl