Zoete chili met kip en pompoen
Deze zoete chili met kip en pompoen is supersimpel te bereiden en superlekker. Alles gaat in 1 pan, dus de afwas is ook zo gedaan ;-).
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Porties
2personen
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 1theelepel Jalapeño peperschijfjes
  • 1theelepel Jonnie Boer Picadillo kruiden
  • 300gram kipdijfilet
  • 7,5gram koriander
  • 1eetlepel olijfolie
  • 400gram pompoenvoorgesneden blokjes
  • 390gram tomatenblokjes met knoflook
  • 2stuks Wasa Delicate thin crisp rosemary & salt
  • 1stuk zoete ui
  • 1beetje zout
  • 130gram zwarte bonen
Instructies
  1. Doe als eerste de olijfolie in een pan/wok.
  2. Zet deze op het vuur, dan kan die alvast opwarmen.
  3. Snijd de kipdijfilet in stukjes en voeg deze gelijk toe.
  4. Strooi er de Jonnie Boer Picadillo kruiden overheen met wat zout.
  5. Maak de ui schoon en snijd deze in halve maantjes en voeg deze ook gelijk toe.
  6. Ik was nu 3 minuten verder en de pan was al goed warm.
  7. Voeg de pompoenblokjes toe.
  8. Hak de Jalapeño peperschijfjes in stukjes en voeg deze ook toe.
  9. Wok het geheel nog zo’n 8-10 minuten totdat de kip mooi bruin is, de ui mooi glazig en de pompoen al wat zacht begint te worden.
  10. Hak alvast de koriander fijn.
  11. Verkruimel dan de thin crisps.
  12. Spoel de zwarte bonen af en voeg deze op het laatst nog even 2 minuten toe, samen met de tomatenblokjes.
  13. Breng het geheel weer aan de kook.
  14. Breng op smaak met wat extra zout.
  15. Klaar is de zoete chili met kip en pompoen. Verdeel het over de kommen en garneer het met de koriander en de thin crips. Eet smakelijk!
SupersnelGezond.nl