Roerbak tofu en tomaat
Spread the love!

Over roerbak tofu en tomaat

Dit is zo’n grappig recept. Je kunt het als ontbijt eten. Net als roerei met spek. Of als warme lunch. Ook net zo makkelijk als snelle avond maaltijd. Elk moment van de dag smaakt dit gerecht helemaal top!

De tofu kleurt helemaal geel door de kurkuma. Dit geeft je vervolgens ook echt het idee alsof je roerei aan het eten bent.

Soja is afkomstig van de sojaboon. Van deze peulvrucht worden sojaproducten zoals tofu, tempé en sojaolie gemaakt. Soja is rijk aan eiwit, onverzadigd vet en bevat ijzer en vitamine B1. Tofu, wat ook wel tahoe heet, is gemaakt van gemalen sojabonen. Bij het malen ontstaat een melkachtige vloeistof. Deze wordt met een zuursel gestremd waardoor er een vaste vorm ontstaat. Wanneer tofu of tempé op je menu staat is vlees die dag niet meer nodig.

Het roerbak tofu en tomaat recept

Roerbak tofu en tomaat
Roerbak tofu en tomaat
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Roerbak tofu en tomaat
Roerbak tofu en tomaat
Stemmen: 5
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Dit is echt gemakkelijk en erg snel. Snijd de ui en de paprika en bak deze kort in een pan.
  2. Verkruimel de tofu met je handen en doe het even in een kom. Snijd de tomaten en gooi deze samen met de tofu in de pan erbij.
  3. Voeg net zo veel kurkuma totdat de tofu er geel (net als een geklutst ei) uit ziet. Breng verder op smaak met zout en peper. Hussel er vlak voor het opdienen een paar gescheurde blaadjes basilicum doorheen.
  4. Let op! Proef voordat je uitserveert. Tofu is van zichzelf smakeloos. Als je vindt dat het gerecht nergens naar smaakt en je hebt het recept plus verhouding goed gevolgd, dan heb je zeer waarschijnlijk te weinig zout gebruikt. Breng het dus echt op smaak voordat je het uitserveert.
  5. Als extra optie kun je het serveren op een snee (geroosterd) speltbrood en een laagje spinazie blaadjes.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.