Romaine sla banaan wilde perzik smoothie
Spread the love!

Over de Romaine sla banaan wilde perzik smoothie

Deze Romaine sla banaan wilde perzik smoothie heb ik verzonnen toen ik ineens wilde perziken zag liggen. Ze leken mij ideaal voor een groene smoothie! En dat klopt! Hij smaakt top en valt netjes in de categorie van een goede gezonde groene smoothie.

Deze platte perzik is veel zoeter dan de ronde perzik, en makkelijker van zijn schil te ontdoen. Al gaat de perzik bij mij met schil en al in de groene smoothie. Wel kan deze wilde perzik minder lang bewaard worden, dan de zijn broertje; de ronde perzik.

Doordat deze perzik zoeter smaakt, trekt hij samen met de banaan de aandacht weg van de groente smaak. Daarom valt deze groene smoothie in de categorie: licht groen qua smaak. Erg lekker al zeg ik het zelf!

Het romaine sla banaan wilde perzik smoothie recept

Romaine sla banaan wilde perzik smoothie
Romaine sla banaan wilde perzik smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Romaine sla banaan wilde perzik smoothie
Romaine sla banaan wilde perzik smoothie
Stemmen: 4
Score: 4.75
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. De bereidingswijze van deze groene smoothie is zoals altijd weer erg simpel en snel.
  2. Haal de bladere los van de Romaine sla. Er kan nog wat zand tussen de bladeren zitten, dus het is goed om de bladeren even af te spoelen. Sowieso is het vanwege landbouwgif altijd handig je groente en fruit even te wassen. Doe de bladeren in de blender.
  3. Schil de banaan en breek hem in twee stukken en doe die bij de Romaine sla. Snijd de perziken door midden en verwijder de pit. Doe de perzik vervolgens ook in de blender.
  4. Voeg een glas water toe en blenden maar.
  5. Een tip. Soms kan het handig zijn om niet alles in 1 keer in de blender te doen, maar juist in delen. Even blenden met het water er al wel bij en dan steeds wat toevoegen. Op die manier heb je minder kans dat het “vast blijf hangen” in de blender.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

2 Commentaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.