Over de Romaine sla banaan wilde perzik smoothie
Deze Romaine sla banaan wilde perzik smoothie heb ik verzonnen toen ik ineens wilde perziken zag liggen. Ze leken mij ideaal voor een groene smoothie! En dat klopt! Hij smaakt top en valt netjes in de categorie van een goede gezonde groene smoothie.
Deze platte perzik is veel zoeter dan de ronde perzik, en makkelijker van zijn schil te ontdoen. Al gaat de perzik bij mij met schil en al in de groene smoothie. Wel kan deze wilde perzik minder lang bewaard worden, dan de zijn broertje; de ronde perzik.
Doordat deze perzik zoeter smaakt, trekt hij samen met de banaan de aandacht weg van de groente smaak. Daarom valt deze groene smoothie in de categorie: licht groen qua smaak. Erg lekker al zeg ik het zelf!
-
Receptenboek ‘Een Bron Van Energie’
Oorspronkelijke prijs was: €19,50.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Dit boek bevat heerlijke snelle en gezonde recepten, die allemaal binnen 15 minuten te bereiden zijn. Daarnaast bevat het ook inspirerende inzichten. Alles met als doel meer energie. Lees verder….
-
Het boek ‘Afvallen is k*t’
Oorspronkelijke prijs was: €25,00.€17,50Huidige prijs is: €17,50.Niemand heeft het erover, maar iedereen weet het: afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Maar, met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Als het je na het lezen van dit boek nog niet lukt, dan kun je écht zeggen dat je alles hebt geprobeerd. Lees verder…
Het romaine sla banaan wilde perzik smoothie recept
- 1 stuk bananen
- 1/2 krop Romaine sla
- 330 ml water
- 2 stuks wilde perziken
- De bereidingswijze van deze groene smoothie is zoals altijd weer erg simpel en snel.
- Haal de bladere los van de Romaine sla. Er kan nog wat zand tussen de bladeren zitten, dus het is goed om de bladeren even af te spoelen. Sowieso is het vanwege landbouwgif altijd handig je groente en fruit even te wassen. Doe de bladeren in de blender.
- Schil de banaan en breek hem in twee stukken en doe die bij de Romaine sla. Snijd de perziken door midden en verwijder de pit. Doe de perzik vervolgens ook in de blender.
- Voeg een glas water toe en blenden maar.
- Een tip. Soms kan het handig zijn om niet alles in 1 keer in de blender te doen, maar juist in delen. Even blenden met het water er al wel bij en dan steeds wat toevoegen. Op die manier heb je minder kans dat het “vast blijf hangen” in de blender.
Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.
Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.
Help mee!
Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.
Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.
Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.
Ik heb een hele krop sla gebruikt anders was hij te zoet voor mij .
2 nectarine’s i.p.v perziken.
Supertof om te lezen hoe actief je bezig bent met de recepten. Dankjewel weer voor je berichtje.