Het romaine sla met appel kaneel smoothie recept

Romaine sla met appel en kaneel smoothie
Romaine sla met appel kaneel smoothie
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Romaine sla met appel en kaneel smoothie
Romaine sla met appel kaneel smoothie
Stemmen: 4
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het hangt er vanaf hoe zwaar de totale Romaine sla is. Ik had een grote en had dus maar de helft nodig. Snijd in dat geval de Romaine sla in de lengte door midden. Leg 1 deel terug in de koelkast. Snijd van het andere deel het kontje af en hak de rest in grove repen. Doe de gesneden Romaine sla in de blender.
  2. Maak nu voor de Romaine sla met appel kaneel smoothie de appel schoon. Snijdt deze in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de 4 stukken weer door midden en voeg deze toe aan de blender.
  3. Voeg als laatste de 3-4 grote dadels toe en een klein snufje kaneel. Wees voorzichtig met de kaneel, die kan heel snel gaan overheersen. Doe dus een klein snufje en proef na het blenden even of het voldoende was.
  4. Blend de groene smoothie tot een smooth geheel. Verdeel de groene smoothie over twee glazen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de Romaine sla met appel kaneel smoothie

Deze Romaine sla met appel kaneel smoothie is echt een verrassing. Hij smaakt zoet en fris. De kaneel geeft het een extra dimensie. Erg lekker!

De tip voor deze Romaine sla met appel kaneel smoothie kreeg ik van een vriendin van mij. Een top tip!

Romaine sla is zeer rijk aan vitaminen en mineralen. In 100 gram Romaine sla zit al meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine A. Dat geld ook voor de vitamine K. Daarnaast zitten er ook boordevol vitamine C en vitamine B11 en onder andere een redelijke hoeveelheid vitamine B1, B2 en B6. Ook vind je in Romaine sla de mineralen molybdeen, mangaan, kalium, ijzer, magnesium, calcium, fosfor en koper terug.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De Romaine sla is dus een soort van de “keizer” van de sla soorten en hij laat zich erg gemakkelijk blenden in een groene smoothie. Romaine sla bevat vijf maal zoveel vitamine A en C als bijvoorbeeld eenzelfde hoeveelheid ijsbergsla en hij is niet nadrukkelijk aanwezig zoals bijvoorbeeld spinazie. Een flinke aanrader dus om in je groene smoothie te verwerken!

Daarnaast geeft dat snufje kaneel het geheel een extra dimensie. Niet te veel, het gaat om het subtiele effect.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.