Spaghetti van courgettes kip en paranoten
Spread the love!

Over spaghetti van courgettes kip en paranoten

Deze spaghetti van courgettes kip en paranoten is een heerlijke combinatie en voldoet aan de alkalische eetpatroon regels. In dit gerecht heb ik de spaghetti gemaakt van courgettes. Op die manier krijg je heel gemakkelijk weer wat extra groenten binnen. Daarom de spaghetti van courgettes. Ook erg lekker!

Je eet straks zo’n 750 gram groente en 200 gram kip met 2 personen. De kip en de noten zijn verzurend, maar slechts 20-25%% aanwezig in dit gerecht. Alle andere ingrediënten zijn alkaliserend, dus een perfecte balans. Zie ook de zuur-base tabel.

LET OP! Soms worden noten verpakt in een fabriek waar ook producten met gluten verwerkt worden. In dat geval kunnen de paranoten “sporen van gluten” bevatten. Kijk daarom altijd goed op het etiket als je allergisch bent voor gluten.

Het spaghetti van courgettes kip en notenpasta paranoten recept

Spaghetti van courgettes kip en paranoten
Spaghetti van courgettes kip en paranoten
Stemmen: 5
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spaghetti van courgettes kip en paranoten
Spaghetti van courgettes kip en paranoten
Stemmen: 5
Score: 4.2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Begin eerst met het julienne snijden van de 2 courgettes. Met een mandoline is dit heel snel gedaan. Zet de spaghetti van courgette even apart.
  2. Snijd dan de gele paprika in blokjes en de paranoten in brokjes en doe die in een apart bakje.
  3. In een andere kom kun je de schil van de citroen raspen en erna de het citroensap erbij doen.
  4. Hak de knoflook fijn en doe die samen met de Italiaanse kruiden ook in de kom.
  5. Hier kunnen ook de 200 gram kipreepjes bij.
  6. Giet er nog wat olijfolie over heen en doe er een beetje zout en peper bij. Hussel het geheel even goed door.
  7. Snijd of hak de paranoten in grove stukken.
  8. Nu ben je klaar om binnen een paar minuten het gerecht te bereiden. Pak een grote diepe wok. De courgette nemen namelijk veel ruimte in en in een hapjes pan wordt het lastig roeren.
  9. Zet een een pan op het vuur. Doe hier de kipreepjes in (met het citroensap) en braad de kip aan. Doe er vrij kort erna de paprika bij.
  10. Op het moment dat de kip bijna klaar is kun je er de courgette bij doen. Roerbak het geheel kort, ongeveer 1-2 minuten.
  11. Scheur de basilicumblaadjes en voeg die toe.
  12. Strooi als laatste de paranoten over het gerecht en hussel het geheel. Je kunt de paranoten ook eerst stuk slaan, maar dat hoeft niet.
  13. Verdeel het direct over de borden.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

10 Commentaar

  1. Hoi Carlo,

    Is er een vervanging voor de kip? Mijn partner lust geen kip, vis, shampignons en ui.

    Ja dat is lastig ?

    Groetjes,

    Atty

    1. Hi Atty,

      Ohoh 😉 . Vis en kip zijn juist de meest gezonde dierlijke eiwitten. In dit recept zou je als alternatief kunnen kiezen voor bijvoorbeeld biefstuk(puntjes).

      Groetjes,

      Carlo

  2. Mmm..Lekker! Ik gebruik een dunschiller met tandjes voor de courgette. Door wat kan ik de noten vervangen? Mijn vriend is allergisch voor vis en noten?

    1. Hi Ellen, je zou die kunnen vervangen door zaden zoals zonnebloempitten of pompoenpitten (mist je vriend daar niet allergisch voor is natuurlijk). In het andere geval zouden uitgebakken spekjes nog kunnen. Groetjes, Carlo

      1. Dank je! Nee, dat lukt wel! Echt lastig hoor, zo’n vriend met allergie voor noten, vis en schaal-dieren én eieren… En ik ben niet zo creatief in de keuken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *