Spinazie banaan citroen munt amandelmelk smoothie
Spread the love!

Over de spinazie banaan citroen munt smoothie

Dit spinazie banaan citroen munt amandelmelk smoothie recept is een heerlijk groene smoothie recept. Direct een flinke shot vitamine en mineralen. Top!

Het idee van deze smoothie komt van een smoothie die ik lang geleden een keer heb gedronken. Die was echter met citroen sorbet ijs. Voor een groene smoothie op Supersnel Gezond is een ingredient als citroen sorbet ijs niet echt geschikt. Dus ben ik gaan zoeken naar een goed alternatief. Die heb ik gevonden in amandelmelk (die kun je ook heel gemakkelijk zelf maken) met citroen en vanille. Op die manier krijg je toch een beetje dat effect van citroen sorbet ijs.

Op die manier is dit weer een heerlijk groene smoothie met spinazie als basis. Deze smoothie is ook weer echt authentiek smoothie groen.

Wil je de smoothie nog gezonder maken, dan kun er superfoods aan toevoegen zoals Chiazaad of Hennepzaad. Al denk ik dat deze smoothie al voldoende vult.

Ik zal ook binnen kort een stukje schrijven hoe je zelf heel gemakkelijk amandelmelk kunt maken. Wel zo makkelijk en net zo lekker. Daarnaast heb dan amandelmelk zonder toevoegingen. Want in de gewone amandelmelk van de supermarkt zit best een hoop toevoegingen en slechts 2% amandelen. De amandelmelk van de biologisch winkel heeft al weer minder toevoegingen. Dus wil je het niet zelf maken, kun je ook daar voor kiezen.

Het spinazie banaan citroen munt smoothie recept

Spinazie banaan citroen munt amandelmelk smoothie
Spinazie banaan citroen munt smoothie
Stemmen: 13
Score: 4.31
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie banaan citroen munt amandelmelk smoothie
Spinazie banaan citroen munt smoothie
Stemmen: 13
Score: 4.31
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de verse amandelmelk in de blender samen met de 200 gram spinazie. Ze de blender aan en blend het geheel tot een egale smoothie.
  2. Voeg er vervolgens de geschilde banaan aan toe samen met het sap van citroen en de zaadjes van het vanille stokje.
  3. Doe er als laatste nog even de munt bij.
  4. Zet de blender weer aan en blend het geheel nogmaals tot een egale smoothie.
  5. Proef even of hij goed op smaak is of dat je misschien nog wat extra vanille of munt zou willen toevoegen.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Soortgelijke Berichten

3 Commentaar

  1. Jummie, die vind ik erg lekker! Ik was een klein beetje uitgeschoten met vanille-extractdat ik had ipv stokje, maar was juist wel lekker. Goeie combi qua smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *