Het spinazie komkommer kwark smoothie recept

Spinazie komkommer kwark smoothie
Spinazie komkommer kwark smoothie
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Spinazie komkommer kwark smoothie
Spinazie komkommer kwark smoothie
Stemmen: 7
Score: 3.86
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe als eerste de 250 gram kwark samen met de 100 ml water in de blender om deze groene smoothie te maken.
  2. Voeg er vervolgens een groot deel van de spinazie aan toe. Zet de blender aan, bij voorkeur op een ijsblokjes stand. Wacht tot het grootste deel van de spinazie fijngehakt is en voeg dan de rest van de spinazie toe samen met koriander. Zet de blender weer op de ijsblokjes stand. Net zo lang totdat alle blaadjes goed fijngehakt zijn. Op deze manier blend de groene smoothie straks beter.
  3. Voeg nu de halve komkommer toe samen met de halve ui.
  4. Knijp de halve limoen uit boven de blender en strooi er wat peper en zout bij.
  5. Zet de blender aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie ofwel koude soep.
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over de spinazie komkommer kwark smoothie

Deze spinazie komkommer kwark smoothie is een groene smoothie met vooral groenten als basis. Er zit vooral spinazie en komkommer in deze groene smoothie en qua fruit slechts het sap van een halve limoen.

Het idee voor dit soort groene smoothies is eigenlijk ontstaan bij de groene smoothie gazpacho. Dat is een koude soep net als deze groene smoothie met spinazie en komkommer. De inspiratie voor deze groene smoothie komt dus ook weer uit de hoek van de koude soepen.

Ik heb in dit recept gekozen voor magere kwark. Die keuze is vooral gebaseerd op het aantal kcal. In magere kwark zitten minder kcal, dat komt omdat er minder vet zit in magere kwark. Toch kun je ook gerust kiezen voor volle kwark.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

Je hoeft namelijk helemaal niet bang te zijn voor vetten, want vetten heb je ook nodig. Het zijn de transvetten die je moet vermijden, maar verzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten heb je gewoon nodig.

De aanbevolen hoeveelheid vet

De aanbevolen hoeveelheid vet in onze voeding ligt tussen de 20 – 40 % bij een wenselijk gewicht. Bij 20 % kunnen er toch tekorten ontstaan. De wenselijke inname ligt daarom tussen de 30 en 35 %. Dat betekent voor iemand die 2.000 kcal per dag verbruikt en fit en gezond is, dat zo’n 66 tot 77 gram vet per dag ideaal is.

Had je gekozen voor volle kwark, dan had je per persoon 10,5 gram vet binnengekregen (waarvan 7,3 verzadigd vet). Dat kan dus prima, het is juist wat je over de hele dag eet wat telt. Als je dat bijhoudt, dan kun je onderbouwd kiezen of je magere of volle kwark in je groene smoothie doet.

Help mee!

Pasfoto Carlo Kool

Welk eetpatroon en leefstijl je kiest is jouw beslissing. Ik verstrek alleen betrouwbare, praktische en motiverende informatie, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs dat je kunt gebruiken bij het maken van jouw keuzes. Ik vermijd graag het geneuzel in de marge en focus op hetgeen waar de grootste winst te behalen is. Elk recept is goed doordacht en dat maakt het waarom zo veel mensen baat hebben bij dit eetpatroon.

Deel het recept gerust op social media en/of laat me weten wat je ervan vindt. Dankjewel, Carlo Kool.