Het veldsla komkommer ananas druif smoothie recept

Veldsla komkommer ananas druif smoothie
Veldsla komkommer ananas druif smoothie
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Veldsla komkommer ananas druif smoothie
Veldsla komkommer ananas druif smoothie
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de veldsla in de blender.
  2. Snijd de komkommer in stukken en voeg deze toe aan de veldsla.
  3. Voeg de stukjes ananas toe aan de veldsla en de komkommer.
  4. Pluk de druiven van de takjes en voeg deze ook toe.
  5. Schenk het water erbij en zet de blender eerst op de pulsestand. Zet de blender vervolgens vol aan en blend het geheel tot een egale groene smoothie.
  6. Klaar is je veldsla komkommer ananas druif smoothie. Drink smakelijk!
Notities

Oeps, de voedingswaarden (kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten) zijn alleen beschikbaar voor leden. Log in of word lid en geniet van nog meer extra's zoals de boodschappenlijst generator.

Wil je weten wat die extra's zijn voordat je lid wordt? Bekijk de instructievideo voor leden.

Over het veldsla komkommer ananas druif smoothie recept

Deze veldsla komkommer ananas druif smoothie is weer een lekkere frisse groene smoothie. Ook weer eentje zonder banaan of avocado. Erg lekker!

Banaan of avocado vind ik altijd zo lekker in een groene smoothie. Het zorgt voor het romige effect en dat is precies waarom ik het zo lekker vind. Maar, variatie is ook belangrijk. Vandaar dat ik weer eens wat recepten zonder die twee aan het bedenken ben.

Het idee voor de basis van bladgroenten en komkommer heb ik van een chefkok die ook dol is op groene smoothies. Zijn recept (de veldsla komkommer ananas druif smoothie) was zeker een succes en een bron van inspiratie voor dit recept.

Om 0,5 - 1 kg per week af te vallen, hoef je echt niet op een dieet van worteltjes en water. Kleine gerichte en onderbouwde aanpassingen zorgen al voor maximaal resultaat. Ontdek welke specifieke aanpassingen dat zijn in jouw eigen eetpatroon. Lees meer....

De veldsla geeft wel een mooi ander effect aan de smaak. De smaak heeft iets nootachtigs. Aangevuld met de komkommer, heb je toch weer even zo’n 135 gram groenten binnen. Aangevuld met de ananas en druiven, goed voor zo’n 185 gram per persoon, heb je ook bijna je “twee stuks fruit” te pakken.

Ideale start van de dag dus. Zeker gezien bijna iedereen in Nederland te weinig groenten en fruit eet. In Nederland haalt slechts 5% van de volwassenen de 200 gram groenten (die ondergrens ligt inmiddels op 250 gram) en 6-10% de 2 stuks fruit.

Ook daarom zijn groene smoothies zo ideaal en ze zijn natuurlijk ook gewoon ontzettend lekker! 😀

Help mee en deel dit #carloproof groene smoothie recept

Help mij mee om Nederland en België de gezondste landen van de wereld te maken. Deel dit gezonde #carloproof groene smoothie recept met familie, vrienden, kennissen, collega's, etc. Dit kan heel gemakkelijk met behulp van de social media knoppen.

Vragen?

Vragen? Stel ze! 😀 Dat kan hieronder.

Groetjes, Carlo

Groene smoothie iPhone app